Hlavní obsah

Alonso: Titul neutekl v Abú Zabí. Chyběly body z celé sezóny

PRAHA

Těžké zklamání asi jen tak z hlavy nedostane. Fernando Alonso nedokázal o víkendu v Abú Zabí využít nejvýhodnější pozice v pořadí mistrovství světa vozů formule 1 a třetí titul mu před očima vyfoukl mladíček Sebastian Vettel. Španělský šampión z let 2005 a 2006 zaostal v konečném pořadí o čtyři body. Podle Alonsa ale o porážce nerozhodl pouze poslední závod.

Foto: Ben Curtis, ČTK/AP

Fernando Alonso při měřeném tréninku na okruhu v Abú Zabí.

Článek

Alonso šel na start v Abú Zabí s náskokem osmi bodů na Marka Webbera, Vettel ztrácel na třetím místě patnáct bodů. Alonsovi tak při triumfu mladého Němce stačilo dojet na pátém místě. Jenže splnění zdánlivě jednoduchého úkolu se ukázalo být pro španělského pilota příliš tvrdým oříškem. Chybná strategie Ferrari způsobila, že aspirant na titul zůstal zavřený až ve druhé polovině první desítky a nakonec dojel sedmý.

„Je zbytečné hledat, kde se stala chyba. Titul, který vám po devatenácti závodech o pouhé čtyři body proklouzne mezi prsty, se neztratil na samém konci, ale vinou různých okolností v průběhu celé sezóny. Být tak blízko a nakonec o vše přijít bolí. Ale to se ve sportu stává a je třeba to přijmout,“ napsal Alonso na webu stáje z Maranella.

Podle španělského jezdce ani hořký závěr sezóny nic nemění na tom, že prožil jednu z nejlepších sezón v kariéře. „Poslední kapitola šampionátu nemůže vymazat všechny pozitivní věci, které se letos udály. Opakuji, že pro mě to byl super rok plný parádních momentů. Třeba pocity ze stupňů vítězů v Monze mi zůstanou navždy a žádná hořká tečka je nepřebije,“ prohlásil devětadvacetiletý závodník.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.