Hlavní obsah

Mistr světa Lorenzo bude jezdit příští rok MotoGP na yamaze

TOKIO

Úřadující mistr světa kubatury do 250 ccm a současný lídr seriálu Jorge Lorenzo bude od příštího roku sedlat stroj královské kategorie MotoGP. Dvacetiletý Španěl podepsal dvouletou smlouvu s Yamahou, která dnes dohodu oznámila v tiskovém prohlášení.

Článek

Na továrních motocyklech značky Yamaha v současné době jezdí hvězdný Ital Valentino Rossi a Američan Colin Edwards. Představitelé japonské firmy dnes nicméně ještě neoznámili, jakou podobu bude jejich tým pro rok 2008 mít. "O přesné struktuře týmu Yamaha a personálním obsazení se bude ještě jednat," uvedli představitelé týmu.

Mallorčan Lorenzo debutoval v mistrovství světa v den svých patnáctých narozenin a do roku 2004 jezdil s derbi v nejslabší kategorii do 125 ccm. Následující rok už ve čtvrtlitrtech strávil na hondě a loni se po změně stroje na značku Aprilia stal premiérově světovým šampionem. V současné době vede průběžné pořadí MS s náskokem dvaceti bodů poté, co vyhrál šest z dosavadních deseti Grand Prix. Celkově má na kontě 18 triumfů.

Reklama