Hlavní obsah

Báječní diváci si užili český motocyklový úspěch

BRNO

Takovou návštěvu Masarykův okruh ještě nezažil, brněnská Velká cena silničních motocyklů přitáhla do hlediště téměř čtvrt miliónu lidí. Báječní diváci se dočkali vytouženého Peškova umístění na pódiu a řadu z nich ten pohled přiměl až k slzám. Zřejmě i proto moc neremcali, že se jim cesta domů v hustých dopravních kolonách protáhla.

Článek

Pořadatelé předem odhadovali, že by letos na závodní víkend mohlo přijet až dvě stě tisíc fanoušků, ovšem realita hodně předčila očekávání. Divácký rekord z minulého roku byl překonán o 86 tisíc, od pátku do neděle zhlédlo brněnský závod neuvěřitelných 245 039 fanoušků.

Jen v neděli bylo na okruhu 141 632 platících návštěvníků, čímž byla prakticky vyprodána kapacita autodromu. „Diváci byli skvělí, atmosféra jako na fotbale,“ říkal nadšeně Lukáš Pešek, jehož závod do 125 ccm se změnil ve velký souboj fandů dvou zemí.

Na 40 tisíc maďarských příznivců marně doufalo v triumf krajana Talmacsiho, domácí úspěšně tlačili hlasivkami i očima svého favorita na stupně vítězů. Peškovi fanoušci s ním prožívali každý metr trati, podle vývoje závodu nadšeně vstávali či naopak vzdychali, nakonec mu připravili ovace vestoje.

„Z Liberce jsem musel s kamarády vyrazit ještě za tmy, abychom se dostali včas na okruh, vůbec ale nelitujeme. Pešek bojoval jako lev, všem připravil fantastický zážitek,“ tvrdil Zdeněk Doležal, oblečený do červeného trička s Peškovou dvaapadesátkou na hrudi. „Ten divácký kotel byl až neskutečný,“ dojalo jezdce.

Reklama

Související témata: