Hlavní obsah

Peška rozhodilo Corsiho blokování

Motocyklista Lukáš Pešek po vítězství v kvalifikaci na Velkou cenu San Marina útočil na stupně vítězů, tři kola před koncem závodu ale v Misanu upadl a do cíle dojel až na dvacátém místě. „Na nic se nevymlouvám, byla to moje chyba,“ říká Pešek v rozhovoru pro Právo.

Článek

Mrzí neúspěch v závodě o to víc, že jste startoval potřetí v životě z pole position?

Naposledy jsem kvalifikaci vyhrál loni v červenci na Sachsenringu a hodinky za prvenství nejsou špatné, i když na nové trati v Misanu, kde to mají Italové hodně najeté, jsem nejrychlejší čas od sebe určitě nečekal. Tlak z pole position jsem si nepřipustil, ale mrzí mě, jak závod dopadl, protože jsem se tu mohl dostat na stupně vítězů.

Co se stalo při vašem pádu?

Už v nájezdu do předchozí zatáčky jsem byl trochu dlouhý na brzdy a netrefil pak ideálně stopu. Musel jsem to zavřít dřív a podjelo mi zadní kolo. Vzápětí přišel i smyk předního a už jsem letěl. Na nic se nevymlouvám, byla to moje chyba. Pak jsem se hrozně nadřel, než se podařilo motocykl nastartovat, a časová ztráta byla moc velká.

Zdálo se ale, že vám koncentraci narušila strkanice s Corsim o dva okruhy dřív?

To byl klíčový moment, nechal jsem se jeho blokováním rozhodit. V zatáčkách jel dost nebezpečně a taky mě málem sundal, ale na rovince mi k předjetí chyběla absolutní rychlost.

Jaké vyhlídky si teď dáváte v konečném hodnocení MS?

Mrzí mě, že jsem spadl z třetí příčky, ale čeká nás ještě pět závodů a špička je děsně vyrovnaná. O třetí místo bude velký boj s Kojamou, Gadeou, Corsim i Pasinim. Cítím ale, že mám na to pravidelně usilovat o pódia.

Reklama