Hlavní obsah

Pešek: Dostat se zpět na třetí místo v MS bude těžké

PRAHA

Šestnáct bodů momentálně dělí českého motocyklového jezdce Lukáše Peška od vysněného třetího místa v pořadí mistrovství světa třídy do 125 ccm. A jedenadvacetiletý závodník si je vědom, že předstihnout momentálně bronzového Japonce Tomojošiho Kojamu nebude ve zbývajících pěti podnicích nic jednoduchého. Rozhodně však tento boj nevzdává.

Článek

"Šestnáct bodů není málo, toho jsme si vědomi. Bude to hodně těžké, protože Kojama bude na zámořských tratích hodně silný," poukázal Pešek na středečním neformálním setkání s novináři na fakt, že MS bude mimo jiné pokračovat závody v Japonsku, Malajsii či Austrálii. "Navíc do tohoto boje ještě promluví Corsi, Gadea nebo Pasini, který se dere do popředí," podotkl Pešek.

S blížícím se koncem seriálu navíc v bojích v čele startovního pole přituhuje a není nouze o pády. "Je fakt, že mohou být nyní častější. Jestli mi to může pomoci, ale netuším. Nelze totiž vyloučit, že upadnu i já," uvedl tovární jezdec Derbi, jenž skončil na zemi při minulém závodu MS - Velké ceně San Marina v Misanu. "To byla moje chyba. Byl jsem rozhozený ze souboje s Corsim a špatně najel do zatáčky," přiznal Pešek.

Pešek: Corsi jezdí špinavě

Na další ostré souboje s Italem Simonem Corsim, který do něj v Misanu na jedné z rovinek najel, je však připraven. "Víme, co od něj můžeme příště čekat. On je ale typ jezdce, který takhle závodí. Nikomu moc nesedí. Připadá mi, že je přemotivovaný a jezdí špinavě. Snaží se to rvát přes koleno," uvedl Pešek na adresu pátého muže stopětadvacítek, který na českou jedničku ztrácí deset bodů.

I přes pád a nulový bodový zisk si Pešek z Misana přivezl jeden cenný suvenýr - hodinky pro vítěze kvalifikace. "Jsem rád, že se mi to povedlo, ale moc velký význam to nemá. Žádné body za to nejsou. Je to ale prestižní," řekl Pešek, jenž vyhrál kvalifikaci potřetí v kariéře. Mohl tak obdarovat po otci i mladšího bratra Karla. "Dal jsem mu ale hodinky za vítězství na Sachsenringu. Tyhle jsem si nechal. Jsou v krásné krabičce, navíc Velká cena San Marina se jela poprvé, takže jsou ještě cennější," vysvětlil.

Přestože se blíží závěr sezóny, Pešek stále nemá jasno, za který tým bude jezdit příští rok. Stále je však jeho prioritou přestup do dvěstěpadesátek. "Vše však řeší manažer, má volnou ruku. Stále však platí, že nerozhoduje tým, ale materiál, který dostanu k dispozici," podotkl Pešek, který by podle neoficiálních informací mohl hájit v roce 2008 barvy českého týmu Emmi Caffe Latte vedeného Čechošvýcarem Danielem Eppem.

Reklama