Hlavní obsah

Na Šestidenní v oslabené sestavě

PRAHA

Bez tří tradičních opor jezdících MS, přesto s velkou touhou vejít se mezi osm nejlepších, pojede český Trophy tým na motocyklovou Šestidenní v řeckém Serresu, která začne 1. září.

Článek

„Bohužel nám chybí česká endurová jednička Víťa Kuklík, který se ve středu podrobil operaci ruky. Pro zranění kyčle vypadl i Zaremba a kvůli termínové kolizi s republikovým šampionátem v motokrosu nemůže jet ani Čadek, útočící na domácí titul. Oslabení je to veliké, ale nominovaní kluci budou určitě bojovat,“ lituje manažer Trophy týmu Ladislav Michálek.

Už koncem příštího týdne soutěžní jezdci naloží své motorky do kontejneru, který se vydá do Řecka. „Z klasických motokrosařů, kteří umí jezdit velmi rychle vložky, nám zůstal vlastně jen Kadleček. Rozhodně bych ale družstvo předem neodepisoval. Po delší pauze se do boje o Světovou trofej zapojí Toman s Rudolfem, premiérovou šanci pak dostanou Loukota a Horák přecházející z juniorské kategorie a matadorem je Gottvald chystající se už na patnáctou Šestidenní,“ přibližuje sestavu Michálek.

„V Serresu, ležícím asi 80 kilometrů od Soluně už jsem před dvěma lety jel mistrovství světa. Musíme se připravit na veliké horko, kolem pětatřiceti stupňů, hodně tvrdý podklad a spoustu kamenů,“ líčil Michal Rudolf. „Podle prvních zpráv, které máme, nás každý den budou čekat výjezdy do hor, od moře až do výšky 1600 metrů. Tuším, že budou dlouhé, únavné zkoušky. Hlavně, aby vydržely motorky,“ uvažuje Martin Gottvald.

Nominace:
Trophy tým: Jakub Horák (KTM, E1), Michal Kadleček (Husaberg, E3), Martin Gottwald (Husqvarna, E1), Michal Rudolf (Husaberg, E2), Tomáš Loukota (KTM, E1), Radek Toman (KTM, E3), junioři: Lukáš Sedláček (KTM, E1), Petr Hušek (Shercom, E2), Marek Borák (Gas-Gas, E3), Milan Engel (KTM, E1). Jedou i čtyři české týmy do klubové soutěže, největší ambice má EnC Sherco Racing v sestavě Málát, Klimeš, Pavelka.

Reklama