Hlavní obsah

Memoriál Luboše Tomíčka nabídne souboje mládí a hvězd

PRAHA

Podobně jako pardubická Zlatá přilba slaví plochodrážní Memoriál Luboše Tomíčka kulaté jubileum. Na startu 40. ročníku by se v pondělí měla tradičně představit pestrá směs jezdců, od světové jedničky Nickiho Pedersena z Dánska po teprve osmnáctiletého talentovaného Brita Taie Woffindena. Prvenství bude obhajovat Grzegorz Walasek z Polska.

Článek

Mezi přihlášenými figurují také Australan Leigh Adams, populární Američan Greg Hancock, Švéd Andreas Jonsson a čeští zástupci Matěj Kůs a Luboš Tomíček. "Chceme jako obvykle dát prostor talentům, ale nabídnout pro srovnání i zvučnější jména. Závod by měl být průřezem a porovnáním mezi špičkou Grand Prix a současnou nastupující generací. Naděje budoucnosti alespoň uvidí, co všechno se musí ještě učit," uvedl na pondělní tiskové konferenci v Praze ředitel závodu Petr Ondrašík.

O účasti jedná také s australskou hvězdou Jasonem Crumpem. "Jason projevil zájem startovat v Praze, ale má to podmíněné tím, že se dohodne na startu i v Pardubicích. Je to ještě hodně čerstvé, takže bych nechtěl předbíhat," uvedl Ondrašík.

Tomíček, který je vnukem jezdce, na jehož počest se závod jezdí, se na start moc těší a chce si ho užít. I proto, že po otřesu mozku již neměl v této sezóně vůbec závodit. "Jsem rád, že si ještě na závěr sezóny sednu na motorku a závody si bez stresu užiju. Vždy se říká, že Memoriál je pro jezdce na konec sezóny takový volný závod, ale pro mě to vždy bylo a bude něco víc, protože je to závod, který nese mé jméno. Už jen kvůli dědovi bych ho chtěl jednou vyhrát a udělám pro to všechno," prohlásil Tomíček.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.