Hlavní obsah

Do Prahy vtrhne nabitá sestava gladiátorů

PRAHA

Elitní legie freestyle motokrosařů vyrazí dobývat Prahu. Nejnabitější startovní listinu posledních let budou mít FMX Gladiator Games 2008, které uvidí 29. listopadu pražská O2 Arena. Kdo letos dorazí? Až na výjimky to nejlepší, co po světě létá vzduchem s motorkou. Hvězdou číslo jedna je Švýcar Mat Rebaud. Pětkrát se letos zúčastnil závodu nejprestižnějšího seriálu Red Bull X-Fighters a čtyřikrát zvedali pětadvacetiletému jezdci ruku jako vítězi!

Foto: GSMA

Freestyle motokros již má v Praze své místo .

Článek

Ze zámoří dorazí tvrďák ze San Diega Jeremy Lusk. Dvakrát bral zlato na americké olympiádě extrémních sportů, jednu z nich i v soutěži o nejlepší trik, která letos nově doplní pražské show. Skákat se bude na rampě, jež umožňuje létat až 25 metrů daleko a Lusk bude jedním z největších favoritů.

Češi proti světu

Dalšími nováčky před zraky českého publika budou šarmantní Francouz Charles Pages či japonský samuraj Eigo Sato. K tomu neustále se zlepšující supertalent z Pyšel Petr „Pilník“ Pilát a jeho nestárnoucí mentor Petr „Kuchta“ Kuchař. S těžkotonážním sněžným skútrem se ve vzduchu chystá opět kouzlit Justin Hoyer.

Opět se pro velký zájem budou konat dvě rovnocenné show, které bude tradičně uvádět Leoš Mareš - odpolední od 14 hodin a večerní od půl osmé. O týden dříve si část jezdců včetně Sata a Hoyera vyzkouší české prostředí od 19 hodin v ostravské ČEZ Areně, kde silnou českou ekipu doplní i dvojnásobný účastník Red Bull X-Fighters v Madridu Libor „Mouka“ Podmol. Vstupenky jsou v prodeji v síti Sazka.

Reklama