Hlavní obsah

Fenomenální jezdec změnil během karantény názor. Bude Rossi pokračovat dál?

Praha

Spekulace ohledně kariéry legendárního motocyklisty Valentina Rossiho sílí. Hovoří se jak o jeho přestupu do jiného týmu, tak i o odchodu ze scény. Ten by si už sedminásobný světový šampion v MotoGP uměl představit. Doposud ho myšlenky na důchod dělaly smutným, avšak teď se to změnilo. „Brzy oznámím další plány,“ vzkázal fanouškům jednačtyřicetiletý Rossi.

Foto: Sport.cz

Italský motocyklista Valentino Rossi.

Článek

Myšlenkám na odchod ze scény se Valentino Rossi snažil vyhýbat. Dělaly ho podle jeho slov smutným. Avšak teď, když měl dost času na přemýšlení, změnil názor. Je možné, že ho na okruzích už neuvidíme. „Milují závodění, přes dvacet let určovalo můj život. Teď v době pauzy jsem si ale uvědomil, že se dokážu zabavit i bez něj. Což jsem si dříve neuměl představit,“ uvedl Rossi na webu motorsport-magazin.com.

„Musím být naprosto upřímný. Uzavření pro mě bylo docela snadné. Odpočinul jsem si. Měl jsem kolem sebe přítelkyni, rodinu a zvířecí mazlíčky. Zezačátku to pro mě bylo neobvyklé, protože od roku 1996 jsem trávil svůj čas hlavně na závodních tratích. Pak jsem si ale začal užívat chvíle bez neustálého tlaku,“ vysvětloval italský motocyklista.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 

Back on tarmac Training at the @misanoworldcircuit with the R1 @vr46ridersacademyofficial 📸 @camilss

Příspěvek sdílený valeyellow46 (@valeyellow46),Kvě 23, 2020 v 11:37 PDT

Důchod ho už tedy neděsí. „Možná by bylo lehčí odejít bez fanoušků okolo mě,“ připustil fenomenální jezdec. „Brzy oznámím další kroky,“ dodal sedminásobný světový šampion v MotoGP, o kterém se však nedávno hovořilo také v souvislosti s přestupem. O jeho služby projevil zájem tým Petronas Yamaha SRT.

Fanoušci tedy zůstanou ještě napnutí, jak se Rossi rozhodne. Ten během své kariéry kraloval ve všech kubaturách. Je sedminásobným světovým šampionem v královské kubatuře a titul má i z těch nižších do 125 a 250 kubických centimetrů. Kromě toho si vyzkoušel i několik závodů rallye a svezl se i ve formuli 1.

Reklama