Hlavní obsah

Smrž vyhrál první kvalifikaci na úvodní závod MS superbiků

SYDNEY

Český motocyklista Jakub Smrž vstoupil do nové sezony mistrovství světa superbiků ve velkém stylu. Pětadvacetiletý jezdec dnes na okruhu Phillip Islandu vyhrál úvodní část kvalifikace na první závod seriálu v Austrálii.

Článek

Smrž na ducati zajel na 4,445 km dlouhém okruhu čas 1:32,312 minuty. O dvě desetiny pomalejší byl Japonec Norijaki Haga na druhém místě, třetí skončil Brit Leon Haslam.

"Pro mě je Phillip Island nejlepší tratí na světě, protože tady velmi snadno dělám dobré časy," řekl Smrž internetovým stránkám šampionátu. "Motorka je dobrá, protože je z 95 procent stejná jako loni. Takže jsem si na ni velmi rychle zvykl," dodal český jezdec, který v loňské sezoně obsadil celkové 13. místo.

Nejlepšího času dosáhl až v samém závěru kvalifikace. "Když zbývalo pár minut do konce, tak jsem si řekl, že to ještě zkusím, a nechal jsem si dát novou zadní gumu. Vyšlo mi to akorát na jedno kolo, které se mi povedlo tak, jak jsem si představoval, a byl z toho první čas," uvedl Smrž v tiskové zprávě.

O startovním pořadí ve dvou nedělních závodech se bude rozhodovat v sobotní druhé části kvalifikace a v následném takzvaném superpole. Smrž očekává, že v sobotu se bude určitě jezdit rychleji, a to i proto, že se má ochladit. "Konkurence samozřejmě zrychlí a my máme ještě co zlepšovat na motorce, ale je to parádní začátek, obzvláště když zde dost týmů testovalo," poznamenal český závodník.

První kvalifikace na závod MS superbiků v Austrálii:
1. Smrž (ČR/Ducati) 1:32,312, 2. Haga (Jap./Ducati) 1:32,569, 3. Haslam (Brit./Honda) 1:32,623.

Reklama

Související témata: