Hlavní obsah

Tomíčkův memoriál mění tradici

PRAHA

Letitá tradice padá, na nový termín chystají pořadatelé plochodrážní Tomíčkův memoriál, který dosud připadal na říjen – den po Zlaté přilbě jako její odveta. Letos se v Praze na Markétě pojede už měsíc před pardubickým podnikem, v sobotu 5. září.

Článek

„Memoriál se dostával do ústraní Zlaté přilby, jen paběrkoval po velké neděli, a tak jsme se rozhodli ho zviditelnit víc. Jako samostatný podnik s podstatně vyšší úrovní. Natolik patří k Praze 6, že bude součástí oslav městské části,“ říká ředitel závodu Petr Ondrašík. „Jednačtyřicátým ročníkem začíná nová éra, chceme podnik výrazně povýšit,“ pokračuje.

Příslib účasti dal již dříve obhájce prvenství Američan Hancock. „Ve hře je i loňský mistr světa Dán Pedersen, i když má zdravotní problémy, Sajfutdinov, Adams, Walasek a další esa,“ podotýká šéf závodu, který bude vyvrcholením programu Moto dne na pražské Markétě. Zejména pro školáky a studenty.

„Budou se moci vyřádit při soutěžích, na trenažérech i motorkách,“ připomíná náplň dne zaměřeného i na bezpečnost na silnicích. Organizátoři zvažují i zákusek po závodě: kvalifikaci MS ve fotbale Slovensko–Česko. „Nevylučujeme využití velké obrazovky,“ říká Ondrašík. Ani tradiční pondělí po Zlaté přilbě neosiří. „Na Markétě 5. října pojedeme poslední díl extraligy,“ dodává.

Už v úterý (18 hodin) se chystá semifinále mistrovství ČR, první díl série o titul je na programu v sobotu v Divišově (15 h).

Reklama