Hlavní obsah

VIDEO: Freestylista Rosen při pokusu o salto vpřed děsivě přistál na zádech

LOS ANGELES

V soutěži o nejlepší trik na šestnáctých X-Games v americkém Los Angeles šokoval všechny v hale devětadvacetiletý freestylový jezdec Paris Rosen. Se svojí motorkou nedotočil takzvaný frontflip, čili salto vpřed, a tvrdě dopadl na rameno a záda. Zkoprnělá hala jen tiše sledovala, jak jezdce FMX odvážejí na nosítkách do nemocnice. Podle posledních zpráv je Paris ve stabilizovaném stavu, má silný otřes mozku, pohmoždění plic, natržená játra, zlomená žebra a vykloubenou kyčel.

Foto: ČTK/AP

Paris Rosen tvrdě přistál na zádech při pokusu o frontflip na X Games v Los Angeles.

Článek

Soutěž samotnou vyhrál díky dvojitému backflipu  (salto vzad) Australan Cam Sinclair. Parisův pád zhodnotil jako následek chyby. „Chyby se v tomto sportu dělají velmi snadno,“ prohlásil lakonicky jezdec, který byl sám minulý rok nějaký čas po pádu v rukou lékařů.

Událostí motoristické části X-Games byl zlatý návrat legendy tohoto adrenalinového sportu Travise Pastrany, který jasně ukázal, kdo je ve FMX nejlepší. Neúčastnil se sice závodu o nejlepší trik, protože nechtěl riskovat zranění, nicméně v neděli získal už svoji 11. zlatou medaili a  celkem 17. na X-Games! V rychlostním závodě  ve freestylu v hale Staples Center nedal šanci dalším supercrossovým esům. Ve finálové jízdě, kde kromě náročných triků na ocelových rampách žene závodníky i čas, porazil devítinásobného medailistu Nata Adamse.

Reklama