Hlavní obsah

Čeští plochodrážníci opět vyhráli mistrovství Evropy dvojic

STRALSUND

Plochodrážní jezdci Aleš a Lukáš Drymlové a Matěj Kůs obhájili v německém Stralsundu titul mistrů Evropy v závodech dvojic. Čeští reprezentanti ovládli tento šampionát už počtvrté a vévodí historickému pořadí.

Foto: www.unia.leszno.org

Lukáš Dryml

Článek

Po výborném úvodu rozhodli o titulu až v poslední jízdě, v níž zdolali Chorvatsko 4:2. "Kluci jeli opravdu výborně. Bod nám v úvodu vzal pouze domácí Kroner a pak Ukrajinec Karpov," uvedl manažer české reprezentace Milan Špinka.

Cestu k titulu jeho týmu trochu zkomplikoval souboj s Lotyšskem. "Paurovi vyšla jediná jízda a zrovna ta s námi. Byla to jediná jízda, kterou nevyhrál některý z Drymlů. Chtěl jsem v poslední jízdě dát příležitost i Kůsovi, ale najednou se jelo o titul a kluci byli přeci jenom rozjetí. Nechtěl jsem riskovat," řekl Špinka.

Drymlové byli u všech čtyř titulů a podruhé za sebou je doplnil Kůs. Junior pražského Olympu Kůs na rozdíl od loňska, kdy si nepřipsal žádný start, výrazně pomohl v semifinále, když při absenci Lukáše Drymla vybojoval s jeho bratrem v Opole postup do finálového závodu. "Matěj má na titulu stejnou zásluhu," prohlásil Špinka.

Reklama