Hlavní obsah

Rossi: Le Mans patří Yamaze

LE MANS

Vybojovat zpět průběžné vedení v mistrovství světa silničních motocyklů ve třídě MotoGP hodlá o nadcházejícím víkendu Valentino Rossi. Italský fantóm skončil při poslední Velké ceně v Jerezu až čtvrtý a poprvé v průběhu tří sezón jej v čele šampionátu vystřídal jiný závodník. Rossi ovšem věří, že okruh v Le Mans bude jeho yamaze sedět.

Článek

"Le Mans určitě patří Yamaze, myslím, že máme velké šance ve Francii uspět," nechal se slyšet pětinásobný mistr světa. "Samozřejmě, že velkou loterii by mohlo ze závodu udělat počasí, tak se modlím, aby si tentokrát vzal déšť dovolenou," prohlásil Rossi, který poté, co přesedlal z hondy na yamahu, suverénně vstoupil do mistrovství světa, před čtrnácti dny ve Španělsku ale pořadím zamíchal právě déšť.

Italský jezdec vyhrál v Le Mans v roce 2002 ještě na hondě, o rok dříve skončil až třetí, když jej porazili Max Biaggi a Carlos Checa na strojích Yamaha. Loni se Rossi o prvenství neúspěšně utkal v dramatickém souboji se Setem Gibernauem.

Nynější Rossiho stájový kolega Checa se bude ve Francii snažit navázat na svůj předešlý úspěch, navíc od Velké ceny Portugalska v roce 2002 čeká na stupně vítězů. "V Le Mans se nám dařilo s dvoutakty, s čtyřtaktem je to horší. Věřím ale, že smolné období zlomíme. Na loňské problémy v závodu už jsem zapomněl a momentálně se upírám jen k nadcházející Velké ceně," řekl Checa.

MS silničních motocyklů - pořadí po 2 závodech
MotoGP
1. Gibernau (Šp./Honda)41 bodů
2. Biaggi (It./Honda)40
3. Rossi (It./Yamaha)38
4. Baross (Braz./Honda)29
5. Hayden (USA/Honda)22
250 ccm
1. De Puniet (Fr./Aprilia)40
2. Rolfo (It./Honda)32
3. Pedrosa (Šp./Honda)25
4. F. Nieto (Šp./Aprilia)25
5. Porto (Arg./Aprilia)25
125 ccm
1. Dovizioso (It./Honda)38
2. Jenkner (Něm./Aprilia)28
3. Locatelli (It./Aprilia)28
4. Stoner (Austr./KTM)27
5. Simoncelli (It./Aprilia)25

Reklama