Hlavní obsah

VIDEO: Abraham předvedl motorku v kostele, ale na boží pomoc nespoléhá

Praha
Aktualizováno

Mystická atmosféra kostela na pražském Smíchově se promítla i do křtu motocyklu Aprilia ART, s nímž vyjede Karel Abraham do své třetí sezóny MotoGP v mistrovství světa.

Karel Abraham představil nový stroj pro MotoGPVideo: Sport.cz

 
Článek
Fotogalerie

Že by výběr prostředí naznačoval, že spoléhá i na boží pomoc při svém přechodu na stroj specifikace CRT, který kombinuje prototypový rám s produkčním motorem, však český závodník s úsměvem odmítal. „To mě tedy vůbec nenapadlo, ale jestli by i tohle mělo nějak pomoci, tak řekněte, co mám pro to ještě víc udělat," říká Abraham.

Už příští týden odletí do malajského Sepangu na ostré testování. „Musíme na ty testy být připraveni skoro jako na závody. Rád bych tam viděl náznaky, že dokážu patřit mezi nejrychlejší jezdce s motocykly CRT," tvrdí Abraham, jenž se slabším motorem bude jistě na tovární stroje hlavně na rovince ztrácet. „S tím jsem smířený, ale moje první pocity, když jsem se svezl loni ještě ve Valencii, byly super. Od té doby se změnilo hodně věcí v elektronice, právě kvůli zlepšení top speedu," vypráví Abraham.

V tříměsíční závodní pauze se hodně věnoval fyzické kondici. Jezdil na kole, běhal a posiloval. Občas si pro zpestření vyjel i na motokrosové motorce. „Dal jsem tomu hodně, a makal, abych byl fyzicky dobře připravený," vykládá s tím, že během pauzy stihl dohnat i nějaké resty ve škole.

Pro českého fanouška bude mít letos seriál MotoGP pikantní náboj, jedním ze soupeřů Abrahama bude Lukáš Pešek, který se do MS vrací po dvou letech. „Bude záležet, jak nám oběma sedne motorka, uvidí se až při závodech. Těším se na ty souboje, bude to hodně zajímavé," tvrdí Abraham. Pešek už ale dřív prohlásil, že ho krajan na startu nijak neinspiruje. „Ale já na to určitě hraju, rozhodně ho chci porazit," říká odhodlaně.

Reklama