Hlavní obsah

Kornfeil zajel v testech v Jerezu druhý čas, Hanika byl čtvrtý

Jerez

Motocyklový závodník Jakub Kornfeil zajel během třídenních oficiálních testů účastníků mistrovství světa třídy Moto3 v Jerezu druhý nejrychlejší čas. Český jezdec překonal výkonem 1:46,256 minuty rekord okruhu, ale následně ho při společných jízdách s kategorií Moto2 předčil Australan Jack Miller.

Foto: Sport.cz

Český motocyklový závodník Jakub Kornfeil ve Velké ceně Itálie v Mugellu

Článek

Nová posila týmu Red Bull KTM Ajo, která byla nejrychlejší ve všech třech testovacích dnech, odsunula Kornfeila na druhé místo časem 1:46,046. Dařilo se také nováčkovi ve světovém šampionátu Karlu Hanikovi. Millerův stájový kolega ve středu skončil druhý za Australanem časem 1:46,645, který dnes zopakoval a celkově ve třídenních testech skončil čtvrtý.

Mějte informace ze sportu vždy po ruce! Stáhněte si do telefonu aplikaci Sport.cz na Google Play a AppStore.

Oba čeští jezdci si výrazně polepšili oproti předchozím testům ve Valencii, kde před týdnem zajel Kornfeil třináctý čas a Hanika byl třiadvacátý.

"Ve Valencii jsme si říkali, že v Jerezu už by se mohlo podařit i nějaké solidní umístění. To se povedlo. V dnešní odpolední sekci, kdy už trať byla po ranní mlhové pokrývce v perfektní kondici, se mi podařilo dostat do velmi dobrého tempa. Měl jsem tam několik kol pod 1:47. A pak to přišlo. Absolutně perfektní kolo, všechno mně vyšlo, zkrátka kolo, které jsem si přál zajet celé tři dny," pochvaloval si Kornfeil v tiskové zprávě.

"Navíc jsem to zajel opět sám, což je prostě fantazie. Motorka fungovala výborně," liboval si a pochvaloval si práci svého nového týmu Calvo. "Ještě nedávno jsem koukal na to, jaké detaily se nastavují na motocyklech královské kubatury, kde inženýři zohledňují snad všechny faktory trati, počasí apod. Nyní to v mém týmu funguje stejně. Pracovat s takovými lidmi je prostě radost," radoval se jedenáctý muž loňského pořadí Moto3.

"V žádném případě se tím ale nesmíme nechat ukolébat a usnout na vavřínech. Jsou to jen testy a my se musíme perfektně soustředit na další práci," dodal Kornfeil.

Nová sezóna MS odstartuje za měsíc v Dauhá.

Reklama

Související témata: