Hlavní obsah

Motocyklový jezdec Abraham si v úvodním závodu nedává žádný cíl

Dauhá

Jediný český jezdec ve třídě MotoGP Karel Abraham nevstoupí do úvodního závodu mistrovství světa silničních motocyklů v Dauhá s žádným konkrétním cílem. Po podzimní operaci vazů v levém rameni ještě není stále v plné kondici, zranění jej limitovalo i ve všech předsezonních testech. Teprve poslední třídenní ježdění v Kataru zvládl s mnohem menšími omezeními než předchozí testování v Malajsii.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Karel Abraham.

Článek

"První závod bude velká neznámá pro všechny jezdce na strojích specifikace open. Takže nemá smysl si klást dopředu nějaké cíle. Navzdory menší porci tréninkových kilometrů bych chtěl držet krok s ostatními jezdci na motocyklech Honda RCV1000R," uvedl Abraham v tiskové zprávě.

Závod v Kataru považuje za příjemný, i když trať podle něho dokáže být hodně zrádná. "Tím, že se jezdí až v noci, mění se na trati rychle podmínky. Vidět to bylo i na posledním dnu testů, kdy hodně jezdců na závěr dne padalo. Na dráze se kondenzuje vlhkost, navíc začíná foukat a obecně je dráha mimo vyjetou stopu docela kluzká," řekl Abraham.

Čtyřiadvacetiletý český jezdec vstupuje v seriálu mistrovství světa do desáté sezony, v Kataru bude startovat poosmé. Čtyřikrát závod na této trati nedokončil, jeho nejlepším výsledkem bylo sedmé místo v roce 2008. Tehdy jezdil ve třídě do 250 ccm.

Reklama