Hlavní obsah

Vedoucí jezdec MotoGP Márquez bude příští týden testovat v Brně

Brno

Lídr seriálu mistrovství světa silničních motocyklů MotoGP a úřadující šampión Marc Márquez bude se svým týmovým kolegou Danim Pedrosou testovat v příštím týdnu na Masarykově okruhu. Do Brna oba elitní španělští jezdci zamíří hned po víkendovém závodě na německém Sachsenringu, trať si pronajali od úterý do čtvrtka. Tribuny budou po všechny tři dny otevřené pro veřejnost, vstup a parkovné budou zdarma.

Foto: Paul Vreeker/United Photos, Reuters

Španělský motocyklista Dani Pedrosa.

Článek

"Tým Repsol Honda souhlasil s naším návrhem na otevření tribun pro fanoušky. Lidé se budou moci pohybovat i centrální částí areálu, bude pro ně ale uzavřen paddock," uvedla manažerka motocyklových podniků na Masarykově okruhu Radka Dvořáková.

Každý den bude možné soutěžit o kšiltovky a trička s podpisy obou jezdců. Do soutěže o 15 suvenýrů budou zařazení návštěvníci, kteří si při testech koupí vstupenku na Grand Prix České republiky.

I když bude paddock uzavřen, fanoušci mají šanci, že podpis slavných jezdců uloví. "Nelze to zaručit, ale obvykle několikrát za den jezdci vyjdou za fanoušky a pár podpisů rozdají," řekla Dvořáková.

Mimořádný zážitek čeká 80 účastníků kurzů Motoškola Masarykova okruhu, které se konají v úterý a ve středu. Márquez i Pedrosa souhlasili, že se s účastníky obou kurzů na chvíli setkají.

Reklama

Související témata: