Hlavní obsah

Bradl nepojede MotoGP v USA, šéfa má ve vazbě, tým nemá sponzora

Kolín nad Rýnem

Exmistr světa Stefan Bradl a další jezdci týmu Forward Racing nebudou startovat v příštím týdnu v motocyklové Velké ceně Indinapolis, italské stáji hrozí zánik. Tým se ocitl v hluboké krizi poté, co před dvěma týdny skončil ve Švýcarsku ve vazbě jeho šéf Giovanni Cuzari kvůli podezření z daňových úniků a praní špinavých peněz. V reakci na to okamžitě ukončil spolupráci sponzor.

Článek

"Brno je taky nejisté," řekl serveru speedweek.com, který chce vzniklou situaci řešit s právníkem. Absence v zámořském závodě je pro mistra světa Moto2 z roku 2011 další špatnou zprávou v nevydařené sezóně. Bradl startuje čtvrtým rokem v MotoGP a dosud vždy patřil k jezdcům elitní desítky. Letos je ale až devatenáctý, z osmi závodů jen ve dvou bodoval a jeho maximem je osmé místo.

Jen o něco lépe je na tom francouzský týmový kolega Loris Baz (16.). Do top ten nepatří ani italští jezdci v Moto2 Lorenzo Baldassarri (12.) a Simone Corsi (14.).

Další osud týmu je nejistý. "Po zatčení Giovanniho Cuzariho tým usiluje o zmírnění následků této situace. Chceme pokračovat ve sportovních aktivitách a sezonu dokončit," uvedli představitelé týmu v prohlášení. Hlavní potíží je nedostatek financí. "Někteří sponzoři odešli, platby byly zastaveny. Proto je přežití týmu v ohrožení," píše se v prohlášení.

Reklama

Související témata: