Hlavní obsah

Motocyklista Kornfeil bude v MS pokračovat v malajsijském týmu

Praha

Český motocyklový závodník Jakub Kornfeil bude podle očekávání pokračovat v mistrovství světa ve třídě Moto3 v malajsijském týmu Drive M7 SIC. Dvaadvacetiletého jezdce tak čeká sedmá sezóna v nejslabší kubatuře. V seriálu debutoval v roce 2009, pravidelně však začal závodit s elitou o rok později.

Foto: Team Racing SIC M7 Drive, ČTK

Jakub Kornfeil na trati ve Španělsku.

Článek

"Jsem moc šťastný, že budu s týmem pokračovat i v další sezóně. Je to velmi profesionální tým, ve kterém je radost pracovat," uvedl Kornfeil v oficiální tiskové zprávě. "Po dlouhé době navíc zůstávám ve stejném týmu dva roky. Je to určitě skvělé, protože nemusíme začínat od nuly," řekl rodák z Kyjova.

Kornfeil potvrdil dohodu o pokračující spolupráci před posledním závodem letošního seriálu, který se mu celkem vydařil. Poprvé v kariéře se prosadil na stupně vítězů, ve Velké ceně Velké Británie dojel druhý a průběžně mu patří se ziskem 73 bodů třinácté místo. Ve Valencii má však šanci posunout se výš.

V příští sezóně však bude český jezdec závodit s jiným motocyklem, tým totiž už nebude spolupracovat s KTM, ale s Hondou. "Věřím, že přechod na Hondu je ten nejlepší krok, který můžeme udělat. Jsem z toho nadšený, patří za to velký dík našemu týmovému manažerovi. Myslím, že s tímto balíčkem budeme opravdu silní," řekl Kornfeil, jenž bude mít také nového týmového kolegu.

"Za ten rok se velmi dobře známe a to je fajn pro další práci. Známe naše silné a slabé stránky, takže víme, na co se zaměřit. Je pro něj důležité, že dva roky po sobě zůstane ve stejném týmu. Je to skvělý jezdec s velkým potenciálem," uvedl manažer týmu Johan Stigefelt.

Reklama

Související témata: