Hlavní obsah

Aleš Dryml se při extralize rozloučil s plochodrážní kariérou

Pardubice

Předposlední kolo plochodrážní extraligy družstev v Pardubicích bylo dnes závěrečným závodem v kariéře české hvězdy Aleše Drymla. Dlouholetý kapitán staronového mistra Zlaté přilby i české reprezentace absolvoval dvanáct dní před 37. narozeninami poslední čtyři soutěžní jízdy a rozloučil se se solidní bilancí dvou vítězství a dvou druhých míst.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Český plochodrážník Aleš Dryml.

Článek

Pardubice si na rozlučkový závod vybral záměrně. "Chci ukončit kariéru tam, kde to všechno vlastně začalo," řekl serveru speedwaya-z.cz. Na svítkovském stadionu totiž před dvaceti lety poprvé startoval na Zlaté stuze juniorů. Nesplněným snem zůstal triumf na slavné Zlaté přilbě, v níž skončil nejlépe v roce 2004 druhý. Má ale dva domácí individuální tituly a v roce 2012 se stal mistrem Evropy, byl i účastníkem elitní Grand Prix.

Nyní následoval svého mladšího bratra (Lukáše), který se s kariérou rozloučil předloni. "Jak to říkal brácha, jiskra nedoutná," řekl Aleš Dryml. "Jednou se to zlomí. A ve mně se to zlomilo, když vidím, jak můj malej syn leze a hraje si," dodal jezdec, který se stal otcem vloni v prosinci.

Drymlův tým sedmé extraligové kolo vyhrál až po dodatečném rozjezdu mezi současnou českou jedničkou Václavem Milíkem a oporou Olympu Praha Matějem Kůsem. Pardubičtí potvrdili zisk titulu, který si zajistili už v předchozím kole.

Extraliga družstev na ploché dráze - 7. kolo v Pardubicích:
1. ZP Pardubice 41+3 v dodatečné rozjížďce
2. Markéta Praha 41+2
3. Slaný 29
4. Březolupy/Plzeň 15
Průběžné pořadí:
1. Pardubice 27 (262)
2. Praha 19 (233)
3. Slaný 17 (200)
4. Březolupy/Plzeň 7 (142)
Závěrečný závod se jede v neděli ve 14 h v Praze na Markétě.

Reklama