Hlavní obsah

Aleš Dryml už je při vědomí

Výrazně k lepšímu se ve středu změnil stav plochodrážníka Aleše Drymla, ležícího od minulé středy v nemocnici v Oxfordu. Po týdnu nedobrých zpráv o jeho vážném zranění hlavy procitl k vědomí. "Je to o hodně lepší než v úterý," potvrdil Právu Lukáš Dryml, mladší z bratrů.

Foto: ČTK/Michal Doležal

Aleš Dryml na archivním snímku ze Zlaté přilby v Pardubicích.

Článek

S otcem byl u toho, když se Aleš probral. "Je to pro nás nejkrásnější den v životě," pravil nadšeně.

Mohl zaznamenat slova svého bratra v češtině i angličtině. "Na lůžku se dokonce už posadil," informovala stránka oxfordských Cheetahs klubu, v němž pardubický jezdec startuje v britské lize

"Aleš je nejsilnější bojovník ze všech, vždycky všechno zvládnul," pokračoval s vírou v hlase Lukáš Dryml, ale nechtěl říci, jaká první slova Aleš pronesl. "To si nechám pro sebe, ale mluvil hodně pozitivně," líčil plochodrážník.

S tátou den po pádu vyrazil do Anglie, kde je čekaly hrozivé informace. "Je v kritickém, ale stabilizovaném stavu," tlumočily stránky Cheetahs zprávy z nemocnice. Jen záchvěvy naděje na zlepšení byly patrné ze zákulisních zvěstí po hororové kolizi, při níž plošináře do hlavy trefil motocykl Američana Correyho, soupeře v ligovém utkání s Wolverhamptonem. "Ale pořád jsme věřili," tvrdil Lukáš.

Co předpovídají lékaři? "Nikdo neřekne nic konkrétního. Musíme ale věřit. Bude to dobrý!" pravil přesvědčivě jezdec který sám před třemi roky také utrpěl těžký úraz hlavy při Grand Prix ve Slovinsku. "Neporovnával bych to, každé zranění je jiné. Vždy je to ale tom, že okolí věří, že to dobře dopadne," dodal.

Reklama