Hlavní obsah

Plochodrážník Lukáš Dryml bude bojovat o postup do Grand Prix

LONIGO

Český plochodrážník Lukáš Dryml se navzdory dvěma pádům probojoval do finále kvalifikace o účast v Grand Prix 2008. V sobotu na dráze v italském Lonigu obsadil šestou pozici a v září ho čeká spolu s dalšími postoupivšími jezdci boj o tři místa v prestižním seriálu. Vítězem kvalifikace v Lonigu se stal Dán Bjarne Pedersen.

Foto: www.unia.leszno.org

Lukáš Dryml

Článek

Dryml připravil fanouškům napínavou podívanou. Svou první jízdu totiž vyhrál, v následující ale v souboji o první místo s Britem Davidem Howem upadl a stejný scénář pak měly i dvě jeho další jízdy. V závěrečném závodě si však Dryml opět připsal tři body za výhru a se ziskem devíti bodů obsadil v konečném pořadí šesté místo.

"Vím, že jsem dvakrát upadl z druhého místa. Mohl jsem jet na jistotu, ale nerad prohrávám," řekl český plošinář po závodě spolupracovníkovi ČTK.

Do semifinále zasáhl i Zdeněk Simota, který byl v Itálii v roli náhradníka. Za zraněné Carpaneseho a Howa nastoupil ke čtyřem jízdám, ale zadřel motor a s jedním bodem skončil šestnáctý.

Finále kvalifikace je na programu 15. září v dánském Vojensu.

Výsledky - semifinále:
1. Pedersen (Dán.) 11+3, 2. Kasprzak 11+2, 3. Balinski (oba Pol.) 10+3, 4. Gizatullin (Rus.) 10+2, 5. Kroner (Něm.) 10+1, 6. L. Dryml (ČR) 9, 7. Legault (Kan.) 8+3, ...16. Simota (ČR) 1.

Reklama