Hlavní obsah

Mosley po soudním úspěchu v Británii zažaloval německý Bild

BERLÍN

Povzbuzen úspěchem v soudní při s britským bulvárním listem News of the World zažaloval prezident Mezinárodní motoristické federace (FIA) Max Mosley i podobně zaměřený německý deník Bild. Osmašedesátiletý Brit se brání tomu, aby byl jeho propíraný skandál s sadomasochistickými hrátkami s prostitutkami dáván do souvislosti s nacismem.

Článek

Podle agentury AP požaduje Mosley milión eur (23,5 miliónu korun) od deníku Bild a 500 000 od jeho internetové verze jako odškodné za jejich textové, fotografické a videozpravodajství o březnové aféře.

Mosley ve čtvrtek vyhrál soud s nedělníkem News of the World, jenž o jeho sexuálních praktikách informoval jako první. Bulvární list musí podle rozhodnutí soudce za narušení Mosleyho soukromí zaplatit odškodné 60 000 liber (1,8 miliónu korun) a navíc soudní výlohy, které se za obě strany mohou vyšplhat až do výše 850 000 liber.

Dlouholetý prezident FIA, jehož otec Oswald byl zakladatelem britské fašistické strany, sadomasochistické hrátky s pěti prostitutkami nepopíral, odmítal však nacistický nádech sehraných "scének".

Reklama