Hlavní obsah

Senna boj o titul v GP2 prohrál, ale řekl si o šanci ve formuli 1

MONZA

Italský pilot Giorgio Pantano se stal v vítězem formulového seriálu GP2, který má být zásobárnou talentů pro formuli 1. V sobotním předposledním závodu sezóny v italské Monze skončil devětadvacetiletý jezdec na nebodovaném desátém místě, ale protože jeho rival Brazilec Bruno Senna dojel pátý, už ho v neděli nemohl předstihnout.

Článek

Pantano přišel o šanci na úspěch na domácí půdě poté, co byl potrestán nuceným průjezdem depem. Sezonu zakončil se ziskem 76 bodů, Senna jich získal 64.

Navzdory porážce se synovec trojnásobného mistra světa Ayrtona Senny zřejmě brzy dočká šance ve formuli 1, na rozdíl od Pantana, který je kvůli svému věku pro týmy málo perspektivní. Čtyřiadvacetiletý Brazilec závodí teprve čtyři roky, protože kvůli tragické smrti svého slavného strýce začal s kariérou později. O jeho služby projevují zájem Honda, Williams či Toro Rosso.

Ani někdejší pilot stáje Jordan se však naděje posun mezi elitu nevzdává. "Do konce září dám manažerům z formule 1 čas, aby si vzpomněli na mé telefonní číslo. Jinak si začnu hledat angažmá v jiném seriálu," řekl Pantano, který má za sebou 14 startů v F1 z roku 2004.

Podle šéfa McLarenu Rona Dennise se však v letošním ročníku GP2 žádný mimořádný talent neobjevil. "Žádný fenomén odtud momentálně zřejmě nevykoukne. Je tam pár dobrých jezdců, kteří se mohou příští rok ještě zlepšit, ale žádný opravdový zázrak tam není. Nikdo tam nedominoval," řekl agentuře Reuters Dennis, který si v týmu hýčká nejtalentovanějšího jezdce současnosti Brita Lewise Hamiltona.

Reklama