Hlavní obsah

Antonín Klatovský postoupil do finále MS na ledové ploché dráze

SANOK

Antonín Klatovský se kvalifikoval do finálového seriálu mistrovství světa na ledové ploché dráze. V dvoudenním boji o šest postupových míst v polském Sanoku obsadil český jezdec čtvrté místo a v 29 letech se může těšit na desátou účast mezi elitou.

Článek

Více bodů než Klatovský nasbírali v Sanoku pouze favorizovaní Rusové Junir Bazejev a Pavel Čajka a také šedesátiletý švédský veterán Per Olov Serenius, který ve finále startuje pravidelně už od roku 1978. Druhý český plošinář na startu Jan Pecina obsadil 13. místo.

O mistru světa se rozhodne v osmi závodech na čtyřech drahách. Seriál odstartuje 7. a 8. února v Krasnogorsku, o týden později bude hostit dva závody další ruské středisko Ufa, 7. a 8. března bude dějištěm Berlín soutěž vyvrcholí o následném víkendu v nizozemském Assenu. K favoritům patří Rusové, kterých bude ve startovním poli sedm.

Kvalifikační závod MS na ledové ploché dráze v Sanoku:
1. Bazejev 29, 2. Čajka (oba Rus.) 26, 3. Serenius (Švéd.) 25, 4. A. Klatovský (ČR) 23, 5. Tuinstra (Niz.) 22, 6. Lehtinen (Fin.) 19, ...13. Pecina (ČR) 8.

Reklama

Související témata: