Hlavní obsah

Čeští autokrosaři v Přerově ovládli královskou divizi ME

PŘEROV

Čeští autokrosaři v osmém závodu mistrovství Evropy v Přerově zcela ovládli hlavní kubaturu. Divizi III do 4000 ccm vyhrál Martin Švábenský před Romanem Kalvodou a Petrem Turkem, který stáhl ztrátu na vedoucího Nizozemce Glenna van Rosmalena v průběžné klasifikaci na tři body.

Článek

Lídrovi šampionátu víkend na Hané nevyšel. Za českými jezdci zaostával Van Rosmalen už v rozjížďkách a ve finálovém závodě dojel až jedenáctý. Přerovská rokle naopak seděla domácím jezdcům, kteří se v královské kubatuře seřadili na prvních pěti místech a do desítky pustili jen dva soupeře z Nizozemska.

Podobně to vypadalo v divizi IIIA do 1600 ccm, kde se mezi šest Čechů na prvních pozicích dokázal vklínit jen pátý Nizozemec Sjaak Spies. Postavení v čele průběžné klasifikace si upevnil Vít Nosálek.

Pouze v divizi I si vítězné vavříny odnesl zahraniční jezdec. Rus Vadim Makarov potvrdil i v Přerově skvělou formu, vyhrál šestý závod v řadě a v čele má už takřka nedostižný náskok 24 bodů na Václava Fejfara, který dojel druhý.

Devátý závod seriálu se jede za dva týdny v maďarském Nyirádu.

Osmý závod ME v autokrosu v Přerově:
Divize III do 4000 ccm: 1. Švábenský (ČR/Pro-Pulsion), 2. Kalvoda (ČR/Mitsubishi), 3. Turek (ČR/BMW), 4. Štětina (ČR/Audi), 5. Keřka (ČR/Tatra), ...7. P. Bartoš (ČR/Ford), 8. Hošek (ČR/Audi).
Průběžné pořadí: 1. Van Rosmalen (Niz./Ford) 103, 2. Turek 100, 3. P. Bartoš 95.
Divize IIIA do 1600 ccm: 1. Nosálek (ČR/Škoda), 2. Musil (ČR/Vauxhall), 3. Sekanina (ČR/Suzuki), 4. Scheibelberger (ČR/Suzuki), ...6. Švestka (ČR/Verca), 8. Pospíšilík (ČR/Suzuki).
Průběžné pořadí: 1. Nosálek 122, 2. Hanák (ČR/VW) 109, 3. Buddelmeyer (Něm./VW) 86.
Divize I: 1. Makarov (Rus./Škoda Fabia), 2. Fejfar (ČR/Škoda Fabia), 3. Kárai (Maď./Mitsubishi Lancer), 4. J. Bartoš (ČR/Škoda Fabia), ...6. Brožek (ČR/Ford).
Průběžné pořadí: 1. Makarov 137, 2. Fejfar 113, 3. Kárai 103.

Reklama