Hlavní obsah

Vršecký se ujal vedení v mistrovství Evropy tahačů

ZOLDER

David Vršecký se ujal vedení v seriálu mistrovství Evropy v závodech tahačů. Jezdec roudnické stáje Buggyra se po pohárových jízdách v belgickém Zolderu bodově dotáhl na španělského lídra Antonia Albaceteho a první místo mu patří díky většímu počtu dílčích vítězství.

Foto: www.buggyra.com

David Vršecký s vozem Buggyra

Článek

Vršecký dnes první jízdu vyhrál právě před španělským rivalem a v závodě s hendikepem dojel druhý, zatímco Albacete do cíle nedorazil. Společně s Marcusem Bösigerem ze Švýcarska si český pilot navíc s předstihem zajistil vítězství v Poháru konstruktérů. V Zolderu se dařilo i Františku Vojtíškovi s renaultem, který bodoval osmým a především čtvrtým místem.

Obhájce titulu Vršecký vyrazil do třetího víkendového závodu z druhé pozice vedle Albaceteho, ale španělský jezdec měl potíže s řazením a o vedení přišel. "Mít Antonia dvanáct kol ve zpětném zrcátku není vůbec jednoduché. Jel výborně, celý závod jsem musel být maximálně koncentrovaný," řekl Vršecký.

Do závodu s hendikepem, ve kterém si osmička jezdců prohazuje pořadí na startu, šel s taktikou nedostat se do kolize. Po volnějším začátku musel ze sedmého místa ale začít útočit, protože Albacete jezdil třetí. Propracoval se nakonec až za úhlavního rivala. "Bylo vidět, že mu to nejede, a v desátém kole skončil," popsal Vršecký.

Vsadil pak na klidný dojezd, přesto se dodatečně ještě posunul, protože za vítězným Němcem Jochenem Hahnem dostal dvousekundovou penalizaci Rakušan Egon Allgäuer kvůli zkrácení trati. "Předchozí víkend v Mostě byl bláznivý, ten v Zolderu ho ale předčil. Ještě včera po prvním závodě to bylo na ručník. Dnes jsme nejdříve vybojovali potřetí v řadě Pohár konstruktérů, nakonec jedu domů jako nový lídr průběžného pořadí," radoval se Vršecký.

Reklama