Hlavní obsah

Na Setkání mistrů závodil na motokárách i zraněný Šembera

BRNO

Motocyklový jezdec Lukáš Šembera, který je od zářijového úrazu páteře stále odkázán na invalidní vozík, si v sobotu poprvé od svého zranění vyzkoušel závodění. Při Setkání mistrů motoristického sportu v Brně byl členem motokárového týmu Zamrzlej mozek a společně s Markem Friedem, Danem Suchým a Emilem Trinerem skončili pátí v konkurenci osmi startujících družstev. Samotný Šembera závodil na speciálně upravené motokáře.

Foto: Igor Zehl, ČTK

Motocyklový závodník Lukáš Šembera

Článek

"Připravili jsme mu kompletní ovládání jen pomocí rukou. A jsme rádi, že jsme mu mohli zpestřit jeho současný program," uvedl automobilový závodník a pořadatel akce Robert Šenkýř. "Byl to pro mě po čtyřech měsících léčení a operací úžasný zážitek si opět zazávodit," řekl Šembera, který je stále ochrnutý na polovinu těla a od začátku ledna rehabilituje v Kladrubech.

V Brně se sešlo 34 jezdců. Prvenství v dvouhodinovém závodu vybojoval tým Moto-Racing.cz v sestavě Karel Pešek, Matěj Smrž, Václav Janík a Jiří Jupa.

Setkání mistrů českého a slovenského motoristického sportu v Brně:
Závod týmů: 1. Moto Racing tým (K. Pešek, M. Smrž, Janík, Jupa), 2. Piráti (Toman, Duda, Semerád, Hladík), 3. Třetí (Ježek, Vondrák, Vršecký, Šenkýř).
Jednotlivci: 1. Malý, 2. Kára, 3. Ohlídalová.

Reklama