Hlavní obsah

Enge a Turner se budou na Pal Ricardu potýkat s vysokou hmotností svého vozu

PRAHA

Po úvodních třech podnicích se seriál FIA GT1 World Championship přesouvá na jih Francie, kde bude pokračovat premiérová sezóna „světových gétéček“ závodem na okruhu Paula Ricarda. Jezdci týmu Young Driver AMR Tomáš Enge a Darren Turner tam budou usilovat o další bodový zisk do celkové klasifikace.

Foto: BPA

Vůz Aston Martin, s nímž Tomáš Enge nastupuje v mistrovství světa GT1.

Článek

Pro prvního Čecha, který jel závod F1, a jeho britského kolegu nebude zopakování druhé pozice z brněnského Masarykova okruhu nijak snadná záležitost. V úvodních třech podnicích se na stupních vítězů vystřídalo pět posádek, přičemž bodovat dokázalo již šestačtyřicet jezdců.

Vůz Aston Martin DBR9 týmu Young Driver AMR bude o víkendu navíc v nevýhodě. Podle pravidel mistrovství světa GT1 obdržel od FIA za brněnské druhé místo třicetikilovou zátěž, federace navíc všem vozům značky Aston Martin rozdala dodatečný handicap v podobě dalších 30 kil. Nynější hmotnost vozu se startovním číslem 7 je o deset kilogramů vyšší, něž byla při úvodním podniku v Abú Dhabí. Český závodník však zbraně neskládá a na jih Francie se těší.

„Samozřejmě budeme s Darrenem usilovat o co nejlepší výsledek, ale váha našeho vozu nebude ideální. S tím bude ve vysokých teplotách souviset vyšší opotřebení hlavně zadních pneumatik," varuje Enge. "Lehké to nebude mít nikdo, ale s naší váhou to bude obzvláště složité. Zbraně však neskládáme, už v Brně jsme dokázali, že při troše štěstí se dá závod z šestnácté pozice dokončit na druhém místě. Štěstí přeje připraveným a já doufám, že připraveni jsme,“ dodal.

Reklama