Hlavní obsah

VIDEO: Tragédie v Interlagosu. Brazilec Sondermann nepřežil karambol v hustém dešti

PRAHA/SAO PAULO

Známý okruh Interlagos v brazilském Sao Paulu zahalila smuteční čerň. Nedělní závod seriálu Chevrolet Montana Cup si totiž vyžádal život domácího jezdce Gustava Sondermanna. Devětadvacetiletý závodník zemřel na následky vážného zranění hlavy, které utrpěl po těžké srážce v hustém dešti.

Foto: Mark Baker, ČTK/AP

Ilustrační foto

Článek

K fatálnímu karambolu došlo v rychlé části zvané Subido dos Boxes, která předchází cílové rovince. Sondermann ztratil na mokré trati kontrolu nad vozem, který za velmi špatné viditelnosti v hustém oblaku vodní tříště trefilo hned několik dalších aut a doslova jej sešrotovalo. Záchranáři brazilského jezdce vyprostili v hlubokém bezvědomí, o několik hodin později ale Sondermann v nemocnici vážným zraněním podlehl.

K tragédii došlo krutou souhrou náhod ve stejném místě, kde v roce 2007 zemřel Sondermannův tehdejší týmový kolega Rafael Sperafico. Šestadvacetiletý závodník v Subido des Boxes rovněž ztratil kontrolu and vozem a trefil na vnější straně dráhy hojně kritizovanou bariéru z pneumatik, která jej odmrštila zpět na trať přímo před vůz soupeře, který Speraficovo auto rozpůlil vedví a mladý jezdec přímo na okruhu podlehl těžkému poranění hlavy.

Reklama

Související témata: