Hlavní obsah

Britský okruhový šampionát pojede se škodovkou i Hamilton. Ovšem ne Lewis

PRAHA

Jedenáctou značkou v populárním britském šampionátu cestovních vozů (BTCC) bude v příští sezóně mladoboleslavská Škoda. Model Octavia vRS splňující nové regule NGTC pro cestovní vozy nasadí soukromý tým TH Motorsport a za volantem se představí muž slavného jména: s Lewisem Hamiltonem ale Matt Hamilton nemá nic společného!

Foto: Sport.cz

Studie týmu TH Motorsport a vozu Škoda Octavia vRS pro seriál BTCC.

Článek

Škoda týmu TH Motorsport je osmadvacátým vozem přihlášeným do BTCC a jedenáctou značkou. „Vůz pro příští sezónu jsme hledali poměrně dlouho. Znovu a znovu jsme ale docházeli k jedinému, a to ke Škodě. Na autě již pracujeme a do konce roku chceme stihnout řadu testů. Určitě nechceme vstoupit do sezóny bez přípravy,“ řekl britskému magazínu Autosport Hamilton.

Podle šéfa týmu Trevora Humphreye byl ve hře i nákup škodovky specifikace S2000. „Zvažovali jsme absolvovat s tímhle vozem letošní sezónu. Jsme ale malý tým a nakonec jsme se rozhodli jít cestou nové kategorie NGTC. Je to výrazně levnější,“ podotkl Humphrey, jehož tým v britském šampionátu startoval od roku 2001 zejména s vozy japonské provenience a posléze se seatem.

Po minulé sezóně tým TH Motorsport ze seriálu odstoupil, vzápětí ale začal pracovat na návratu. A v příštím roce dokonce zvažuje nasadit dva vozy. „Pokud by přišel konkurenceschopný jezdec, proč ne,“ dodal Humphrey.

Reklama

Související témata: