Hlavní obsah

Loeb vede Irskou rallye už o minutu

SLIGO

Sébastien Loeb míří suverénně k vítězství v premiérové Irské rallye. Po druhé etapě má francouzský pilot v citroënu už minutový náskok před týmovým kolegou Danim Sordem, a pokud se v neděli nic nepředvídaného nestane, převezme po předposledním závodě mistrovství světa vedení v šampionátu. Dosavadní lídr MS Marcus Grönholm z Finska po páteční havárii v soutěži nepokračuje.

Foto: Citroën

Posádka továrního týmu Citroën Sébastien Loeb (vpravo) a Daniel Elena

Článek

Trojnásobný mistr světa Loeb v sobotu vyhrál čtyři z šesti rychlostních zkoušek na kluzkých asfaltových silnicích a v neděli nebude muset v cestě za 36. prvenstvím v kariéře riskovat. Na programu už jsou jen čtyři měřené úseky.

"Vše jde podle plánu. Na trati byla spousta zrádných míst, ale snažím se nedělat chyby a jezdím opatrně," uvedl Loeb, který v případě nedělního vítězství bude mít před závěrečnou Britskou rallye šestibodový náskok před Grönholmem.

Třetí místo v Irsku drží stále Fin Jari-Matti Latvala v soukromém fordu, vítěz dnešního závěrečného testu ztrácí na Loeba už přes dvě minuty. Čtvrtý je další Fin a Grönholmův kolega Mikko Hirvonen, jenž v neděli stejným umístěním může zajistit továrnímu týmu Ford úspěšnou obhajobu v Poháru konstruktérů.

Český pilot Štěpán Vojtěch se podle předběžných výsledků stále pohybuje v první polovině třetí desítky výsledkové listiny, v kategorii produkčních vozů je sedmý.

Výsledky - po 2. etapě:
1. Loeb (Fr./Citroën) 2:30:35,2, 2. Sordo (Šp./Citroën) -59,3, 3. Latvala -2:08,8, 4. Hirvonen (oba Fin./Ford) -2:37,6, 5. P. Solberg (Nor./Subaru) -2:53,2, 6. Wilks (Brit./Subaru) -5:52,0, ...22. Vojtěch (ČR/Mitsubishi) -21:31,0.

Reklama

Související témata: