Hlavní obsah

Kresta oficiálně potvrdil svou účast v rallyeovém MMČR

PRAHA

Bývalý tovární jezdec fordu Roman Kresta oficiálně potvrdil svou účast v letošním seriálu mezinárodního mistrovství České republiky v automobilových soutěžích. Kresta se bude za volantem vozu Mitsubishi Lancer EVO IX snažit získat svůj třetí titul.

Foto: BPA

Roman Kresta

Článek

Jednatřicetiletý Kresta sice vynechal lednovou Jänner rallye, ale vzhledem k tomu, že do konečného hodnocení se počítá šest nejlepších výsledků devítidílného seriálu, to pro něj nepředstavuje žádný velký hendikep. První "ostrý" start jej tak čeká v březnu, kdy se představí na Valašské rallye.

Kresta pojede pod hlavičkou Mogul Racing týmu, výjimkou bude Barum rallye, kde usedne do speciálu kategorie S2000. Zlínská soutěž je totiž zařazena i do světového seriálu IRC a na startu se tak objeví řada vozů této vyšší kategorie. Luhačovický jezdec by tak měl mít šanci bojovat o prvenství.

"Vedle závodění pokračuji v roli technického šéfa týmu Martina Prokopa v mistrovství světa, ve kterém bych s ním měl absolvovat deset až jedenáct soutěží. Takže když to sečteme, čeká mě vcelku náročná sezona," uvedl Kresta na svých oficiálních internetových stránkách.

Reklama

Související témata: