Hlavní obsah

Kvůli koronaviru vypadla z kalendáře MS Argentinská rallye

Córdoba

Kvůli pandemii koronaviru se neuskuteční Argentinská rallye. Čtvrtý díl mistrovství světa byl na programu od 23. do 26. dubna v okolí Villa Carlos Paz v provincii Córdoba. Promotér šampionátu soutěž odložil po zavedení bezpečnostních opatření argentinské vlády a pokusí se najít náhradní termín. Naproti tomu třetí pokračování MS v Mexiku ve čtvrtek začalo podle plánu.

Foto: Sport.cz

Kvůli pandemii koronaviru se neuskuteční Argentinská rallye.

Článek

"Chápeme prioritu argentinských úřadů omezit šíření nákazy v zemi. Všechny strany úzce spolupracují na tom, abychom případně našli nový termín," uvedl ředitel promotérské společnosti seriálu WRC Oliver Ciesla v prohlášení na webu šampionátu. Na odložení závodu se jednomyslně dohodl s Mezinárodní automobilovou federací (FIA) a pořadatelským autoklubem ACA.

Argentinská rallye měla v původním kalendáři následovat po soutěži v Chile, tamní rallye ale byla zrušena už v lednu kvůli politickým a sociálním nepokojům v zemi. Dané termíny má nyní dvanáct soutěží, tou nejbližší po Mexiku bude v druhé polovině května Portugalská rallye.

Reklama

Související témata: