Hlavní obsah

Tragickou nehodou poznamenanou Horáckou rallye vyhrál Pech

TŘEBÍČ

Tragickou nehodou poznamenanou Horáckou rallye Třebíč, šestý podnik mezinárodního mistrovství republiky v automobilových soutěžích, vyhrál úřadující domácí šampión Václav Pech. Vítěz předešlých dvou ročníků rallye porazil v dramatickém souboji Romana Krestu, který nakonec za Pechem zaostal pouze o šest vteřin. Kresta je však i nadále v čele průběžného pořadí seriálu, nyní už ale jen s náskokem 21 bodů před Pechem.

Článek

Souboj hlavních favoritů však zastínila nehoda posádky Miroslav Levora, Pavla Třebínová, která na třinácté rychlostní zkoušce havarovala a následkům zranění na místě podlehla.

Ředitelství rallye se následně rozhodlo soutěž předčasně ukončit, řada posádek již neabsolvovala následující měřený úsek. Poslední erzeta byla poté zrušena pro všechny. S ohledem na tragickou nehodu byl zrušen i veškerý doprovodný program a závěrečný ceremoniál. Startující pouze projeli cílovou rampou.

Boj Pecha s Krestou tak skončil předčasně. Vítězně z něj nakonec vyšel Pech, jenž porazil svého hlavního letošního soupeře i přesto, že v průběhu soboty dostal desetivteřinovou penalizaci za pozdní příjezd do jedné z časových kontrol.

Ještě vyrovnanější než souboj o první místo byla bitva Karla Trojana s Josefem Petákem o třetí místo, ze které nakonec vyšel vítězně Trojan, jenž svého soupeře porazil pouze o tři desetiny vteřiny.

Český "velký" šampionát pokračuje za dva týdny v okolí Mladé Boleslavi, kde se uskuteční Rallye Bohemia.

Výsledky:
1. Pech, Uhel 1:22:26,4, 2. Kresta, Gross -6,4, 3. Trojan, Řihák (všichni Mitsubishi Lancer EVO IX) -1:46,2, 4. Peták, Benešová (Peugeot 207 S2000) -1:46,5, 5. Orsák, Vajík (Mitsubishi Lancer EVO IX) -1:53,1, 6. Tarabus, Trunkát (Fiat Grande Punto S2000) -2:38,5.
Průběžné pořadí MMČR:
1. Kresta 222, 2. Pech 201, 3. Valoušek (Mitsubishi Lancer EVO IX) 114, 4. Peták 63, 5. Trojan 61, 6. Orsák 55.

Reklama

Související témata: