Hlavní obsah

Tovární tým Škody oficiálně potvrdil účast na Valašské rallye

MLADÁ BOLESLAV

Vedení továrního týmu Škoda Motorsport oficiálně potvrdilo, že dvě jeho posádky se na konci března představí v úvodním podniku mezinárodního mistrovství České republiky v automobilových soutěžích, kterým bude Valašská rallye. Na startu tak nebudou chybět Jan Kopecký ani Fin Juho Hänninen s vozy Fabia S2000.

Článek

Pro nový model Škody bude Valašská rallye druhým oficiálním závodem. V lednu obsadil Kopecký páté místo na Rallye Monte Carlo, která byla letos zařazena do kalendáře šampionátu IRC.

"Vítáme další možnost prověřit nasbírané poznatky a otestovat vůz v reálných podmínkách závodu. Chceme se opět posunout o kus dopředu ve vývoji vozu a přestože účast na Valašské rallye věnujeme spíše testování vozu, budeme samozřejmě usilovat o co nejlepší výsledek," uvedl šéf týmu Michal Hrabánek v oficiální tiskové zprávě.

Mladoboleslavská automobilka zároveň využila šanci představit nový vůz oficiálně českým fanouškům. Ti budou mít šanci vidět fabii i na dalších rallye, Kopecký s Hänninenem by neměli chybět na zlínské Barum rallye ani na Bohemia rallye v okolí Mladé Boleslavi.

Další starty týmu však oficiálně potvrzeny nejsou. Po Valašské rallye by měli oba tovární jezdci startovat ve čtvrtém podniku IRC Sata rallye Açores na Azorských ostrovech.

Reklama