Hlavní obsah

Vítěz Dakaru Coma se zle polámal na rallye v Sardinii

PAŘÍŽ

Vítěz soutěže motocyklistů na letošní Rallye Dakar Marc Coma měl o víkendu těžký pád a s mnohačetnými zlomeninami klíční kosti a ruky se bude zhruba tři měsíce léčit. Dvaatřicetiletý Španěl nezvládl svoji KTM na soutěži vytrvalostního šampionátu na Sardinii.

Článek

Podle manažera jezdcova týmu Repsol Jordiho Arcaronse utrpěl Coma při pádu ve vysoké rychlosti osminásobnou frakturu klíčku a trojnásobnou zlomeninu vřetenní kosti nad zápěstím. Zranění mu způsobil i motocykl, který na něj po havárii spadl.

Jezdec byl vrtulníkem převezen do místní nemocnice a později transportován na univerzitní institut do Barcelony, kde se v úterý podrobil operaci. Po tříhodinovém zákroku, při kterém mu na obě postižená místa implantovali chirurgové titanové destičky, ještě stráví v nemocnici několik dnů.

Trojnásobný dakarský vítěz Coma byl v době nehody v suverénním vedení. Nakonec Rallye Sardinie vyhrál Francouz Cyril Despres, který na letošním Dakaru v Argentině skončil při obhajobě titulu druhý.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.