Hlavní obsah

Tým Hyundai opustí MS v rallye

LONDÝN

Tovární tým Hyundai odejde po letošní sezóně ze seriálu mistrovství světa v automobilových soutěžích. Vedení korejské automobilky se rozhodlo věnovat práci na novém voze, se kterým by se chtělo do světa rychlých kol, asfaltu, šotoliny a sněhu vrátit v polovině roku 2006, a poté absolvovat kompletní sezónu v následujícím roce.

Foto: autnn.xl.pt

Automobilka Hyundai nebude startovat v příští sezóně MS v rallye.

Článek

"Odhlášení je bolestným rozhodnutím, ale i realistickým přiznáním, že přestávka je pro nás naprosto nezbytná, abychom se mohli zreorganizovat a promyslet si náš přístup k motoristickému sportu," oznámil ve středu šéf zahraničního obchodu a propagace Hyundai B. H. Lee.

"V roce 2006 budeme zpátky a konkurenceschopní, s naprosto novým modelem a vozem, který bude mít větší šance v boji o titul," ubezpečil fanoušky stáje, že odchod není zdaleka definitivní.

Automobilku Hyundai v této sezóně reprezentují Freddy Loix z Belgie a Němec Armin Schwarz. Tým je v poháru konstruktérů poslední s dvanácti body, vedoucí Citroën a Peugeot mají 110 bodů.

Ze šampionátu se vloni na čas odhlásil i bývalý mistrovský tým Mitsubishi. Japonská automobilka rovněž dala přednost práci na vývoji nového modelu, do seriálu by se měla vrátit příští rok.

Pohár konstruktérů (po 10. ze 14 soutěží)
PořadíTýmBody
1.Peugeot110
Citroën
3.Subaru74
4.Ford61
5.Škoda20
6.Hyundai12

Reklama

Související témata: