Hlavní obsah

Škoda věří, že úspěch v Monte Carlu zvýší i zájem o Fabii S2000

MONTE CARLO

Tovární tým Škoda Motorsport vstoupil velmi dobře do letošního seriálu Intercontinental rallye challenge (IRC) a šéf týmu Michal Hrabánek věří, že úspěch v Monte Carlu bude mít i efekt v podobě zájmu o vozy Škoda Fabia S2000. Ve slavné rallye obsadili piloti za volanty mladoboleslavských vozů pět míst v elitní desítce.

Foto: Škoda Auto

Jak Kopecký za volantem vozu Škoda Fabia S2000.

Článek

Vedle trojice Juho Hänninen, Nicolas Vouilloz a Jan Kopecký, která startovala oficiálně za tovární tým, se do popředí výsledkové listiny prosadili i Guy Wilks a Jaroslav Orsák s privátními fabiemi.

"Myslím si, že naše výsledky v Monte Carlu jsou i lákadlem pro další zájemce nebo pro ty, kteří váhají. My jsme na začátku slíbili, že i zákaznická auta se nebudou lišit od továrních, a to, že se mezi devět nejlepších dostaly i dvě privátní fabie, svědčí o tom, že vozy jsou dobré, spolehlivé, výkonné," řekl Hrabánek novinářům v Monaku.

Škoda Motorsport představil speciál S2000 přesně před rokem v Monte Carlu a v průběhu následujících měsíců prodal zájemcům 16 vozů. "Na začátku sezóny jsme nestíhali, ale ke konci sezóny jsme se dostali do rovnováhy. Teď uvidíme, jaký bude zájem," uvedl Hrabánek.

Vedle výrobních možností limituje motoristické oddělení mladoboleslavské automobilky i fakt, že potřebuje kapacity, aby se o zákazníky staralo. "Což je pro nás v tuto chvíli limitující faktor. Jsme malý tým a nedá se stihnout všechno. Dokázali bychom vyrobit maličko více aut, ale bylo by to na úkor kvality služeb, což bychom nechtěli," vysvětlil šéf týmu.

Bez ohledu na to by však Škoda chtěla v letošním roce prodat přibližně stejný počet vozů, jejichž cena se pohybuje kolem 270.000 eur (asi sedm miliónů korun).

Oficiálními týmovými jezdci budou letos stejně jako před rokem Kopecký a Hänninen. Například Wilks však pojede seriál IRC s podporou britského importéra Škody a v několika soutěžích by se měl podobným způsobem představit Vouilloz, jehož by měl podporovat francouzský národní importér.

Škoda se hodlá letos věnovat šampionátu IRC, přesný program však momentálně není oficiálně znám. "V tuto chvíli počítáme zhruba s osmi soutěžemi," řekl Hrabánek.

Jisté je, že se Kopecký s Hänninenem představí v březnu v Brazílii a v Argentině, kde se uskuteční druhý a třetí díl seriálu. V srpnu pak pojedou ve Zlíně na Barum rallye. "Další soutěže budeme upřesňovat po Argentině," uvedl Hrabánek, jenž zároveň potvrdil, že tým pojede i na domácí Bohemia rallye v Mladé Boleslavi.

Reklama

Související témata: