Hlavní obsah

V Mexické rallye se ujal vedení Solberg, Räikkönena zastavila kolize

LEÓN

Nor Petter Solberg s vozem Citroën C4 rozjel nejlépe Mexickou rallye. Před polovinou úvodní etapy vede s náskokem 17 sekund před Sébastienem Ogierem, úřadující mistr světa a vítěz tří předchozích ročníků Sébastien Loeb ztrácí na třetím místě už 26 sekund. Oba Francouzi i čtvrtý Dani Sordo ze Španělska jedou rovněž v citroënech.

Foto: Henry Romero , Reuters

Sebastian Loeb v úvodu Mexické rallye nekraloval

Článek

Až na dalších místech jsou fordy Jariho-Mattiho Latvaly a vítěze zahajovací Švédské rallye Mikka Hirvonena, který už nabral bezmála minutové manko. Solberg vyhrál tři ze čtyř testů, ve zbylém byl nejrychlejší Ogier.

Český jezdec Martin Prokop s Fordem Fiesta drží dvanácté místo a v kategorii S-WRC je druhý s osmnáctisekundovou ztrátou za Polákem Kosciuszkem ve voze stejné značky.

Posádky mají v první etapě před sebou ještě pět zkoušek, celkem jich v Mexiku absolvují 21, protože jednu erzetu ze závěrečného dne pořadatelé z bezpečnostních důvodů zrušili. Už v pátek skončily šance na úspěch pro exmistra světa formule 1 Kimiho Räikkönena, který etapu nedokončil kvůli technickým problémům v důsledku drobné kolize.

Mexická rallye, druhý díl MS (po 4 z 9 RZ v 1. etapě):
1. P. Solberg, Mills (Nor., Brit./Citroën C4) 39:46,7, 2. Ogier, Ingrassia (Fr./Citroën C4) -17,4, 3. Loeb, Elena (Fr., Mon./Citroën C4) 26,2, 4. Sordo, Martí (Šp./Citroën C4) -28,5, 5. Latvala, Anttila (Fin./Ford Focus) -38,8, 6. Hirvonen, Lehtinen (Fin./Ford Focus) -54,1, ...12. Prokop, Tománek (ČR/Ford Fiesta S2000) -3:58,6.

Reklama

Související témata: