Hlavní obsah

VIDEO: Výlet mimo trať při Barum rallye. Diváci naštěstí stačili utéct

PRAHA

Triumfální tažení vozů Škoda, při proměnlivém počasí ale také množství karambolů. I takový obrázek si odnesli diváci z letošní Barum rallye. Kvůli velkému množství vody se jedním z prubířských kamenů stala rychlostní zkouška Troják, na níž vyhasly i ambice Romana Kresty. Obrovské štěstí měli ve stejném místě diváci při výletu Tomáše Kostky, který startoval rovněž s Fabií S2000.

Foto: Sport.cz

Diváci prchají před vozem Tomáše Kostky při Barum rallye.

Článek

Kostka vylétl stejně jako Kresta na horizontu hned v úvodu bezmála třicetikilometrového měřeného úseku.. Při kontaktu s kluzkým povrchem ztratil kontrolu nad vozem a dosmýkal se až do divácké zóny umístěné několik desítek metrů od vozovky. Výlet mimo trať se naštěstí obešel bez zranění, diváci stačili před couvající škodovkou, jejíž rychlost dokázal Kostka zkrotit, utéct. A narozdíl od trojnásobného vítěze populární soutěže mohl pokračovat.

Kostka a Kresta nebyli ale zdaleka jedinými jezdci, pro něž Troják znamenal komplikace či konec nadějí. „Na trati to bylo přežití a jsem rád, že jsme nic neudělali s autem,“ oddechl si po páté erzetě Pavel Valoušek, v neděli třetí muž konečného pořadí.

“Možná ještě nikdy v životě jsem nezažil tolik akčního závodění, chvílemi bylo adrenalinu až příliš. Na vytočené šestce jsme vyletěli ven do pole a jen jsem ucítil silný náraz. vyvázli jsme relativně v pořádku, ale úplně jsem ztratil koncentraci,“ mrzelo dalšího pilota škodovky Guye Wilkse.

Reklama

Související témata: