Hlavní obsah

Kopecký plánuje útok a Hänninen ho nepřekvapil: Chce ukázat, že nás strčí někam...

Čtvrté a páté místo si odnesl český pilot továrního týmu Škoda Motorsport z minulých dvou ročníků Rallye Monte Carlo, nejslavnější automobilové soutěže světa. Při prvním letošním závodu chce osmadvacetiletý rodák z Opočna svoji bilanci vylepšit. S Fabií S2000 byl však po první etapě soutěže, která slaví sto let existence, na šestém místě. „Kvůli tomu jsem nepřijel,“ kabonil se v servisní zóně ve Valence s vidinou dalších devíti měřených úseků.

Článek

Jak hodnotíte své účinkování v prvních čtyřech rychlostních zkouškách Rallye Monte Carlo?

Nejsem vůbec spokojený. Představoval jsem si náš start do soutěže úplně jinak. Na první rychlostní zkoušce jsme hodně ztratili. Ani průjezd dalšími třemi nebyl z našeho pohledu špičkový. Třeba na posledním měřeném testu jsme na posledních pěti kilometrech ztratili třináct vteřin přitom jsme takřka celou dobu jeli srovnatelně s Petrem Solbergem.

Spočívá příčina problémů ve špatné volbě pneumatik?

Volbou pneumatik jsme nic neztratili. Když porovnám naši volbu s výběrem soupeřů, příliš jsme se nelišili. Navíc velký rozdíl mezi jednotlivými typy směsí není. Navíc počasí nijak situaci nekomplikovalo. V průběhu středečních rychlostních zkoušek bylo sucho, maximálně byly některé úseky mokré.

V čem je tedy největší problém?

V některých místech jsem měl zbytečný respekt. Myslel jsem si, že jedu dostatečně rychle. Ale pak jsem se podíval na časy soupeřů při průjezdech a zjistil jsem, že skutečnost je jiná. Rychle prostě nejedu. Tudíž problém je především ve mně.

S jakými ambicemi vstoupíte do dalších dvou etap soutěže?

No, pro šesté místo jsme nepřijeli. Nemíníme skončit na této pozici. Musíme za každou cenu poskočit dopředu. Když chci bojovat o titul šampióna IRC, šesté místo prostě nic neřeší!

Váš týmový kolega a vítěz minulého ročníku seriálu Intercontinental rallye challenge Fin Hänninen je po první etapě v čele soutěže. Jste překvapený jeho výkonem a bezmála minutovým náskokem?

Vůbec ne! Juho jede špičkový závod. Už na testech bylo vidět, že si přijel Monte Carlo užít. Jde do každého kilometru naplno. Pojede letos mistrovství světa a chce tady všem ukázat, že nás snadno strčí někam...

Reklama

Související témata: