Hlavní obsah

Seriál IRC startuje i se Škodou, ale bez Kopeckého. Jedničkou bude Hänninen

PRAHA

Na Azorských ostrovech začne ve čtvrtek první závod seriálu Intercontinental rallye challenge. Na startu budou opět vozy mladoboleslavského továrního týmu Škoda Motorsport, letos však o titul podle všeho nebude bojovat Jan Kopecký. Český pilot se soustředí na domácí šampionát, jedničkou Škody bude Fin Juho Hänninen.

Foto: skoda-auto.com

Juho Hänninen na loňské Rallye Azory.

Článek

"Na prvním místě bude pro značku Škoda obhajoba titulu v IRC. O body do hodnocení značek by se měli ucházet tři jezdci na továrně připravovaných vozech Kopecký, Hänninen a Andreas Mikkelsen," uvedl šéf týmu Michal Hrabánek již v prosinci k plánům Škody pro rok 2012.

Na Azorských ostrovech se vedle Hänninena představí úřadující šampión IRC Nor Mikkelsen, který oficiálně startuje s podporou britského importéra mladoboleslavské automobilky. Kopecký by se mohl představit na vybraných, hlavně asfaltových, soutěžích.

Téměř jistě nebude český pilot, jenž byl v předešlých třech letech v IRC vždy celkově druhý, chybět na přelomu srpna a září na zlínské Barum rallye, která bude opět součástí interkontinentálního seriálu.

Reklama

Související témata: