Hlavní obsah

Na Rallye Bohemia se představí Nor Ostberg, čtvrtý muž MS

Mladá Boleslav

Nor Mads Ostberg bude hlavní hvězdou Rallye Bohemia, šestého závodu mezinárodního mistrovství České republiky v automobilových soutěžích (MMČR). Čtyřiadvacetiletý jezdec je aktuálně čtvrtý v pořadí světového šampionátu, i díky tomu, že vyhrál Portugalskou rallye.

Foto: Sport.cz

Ilustrační foto

Článek

Ostberg nebude v okolí Mladé Boleslavi startovat se svým tradičním vozem Ford Fiesta RS WRC, ale s fiestou RRC. Jedná se o na pohled téměř identický vůz s motorem o objemu 1600 ccm turbo, u něhož je ale oproti WRC použit restriktor sání vzduchu o menším průměru 30 mm. Má tak nižší výkon. Vozy kategorie WRC totiž v MMČR nesmí startovat.

"Už několik měsíců jsem v kontaktu s Johnem Hauglandem (legenda norského motorsportu), který mi pomáhal najít vhodnou soutěž, kde bych mohl testovat a zlepšit svoje dovednosti na asfaltu. John mi doporučil Rallye Bohemia, proto zde budu startovat," uvedl Ostberg v oficiální tiskové zprávě.

Získané zkušenosti z českých asfaltových tratí chce využít zejména na Německé rallye. Dobře si ale uvědomuje, že mezi vozem WRC a RRC, který bude v Česku startovat premiérově, je velký rozdíl. "RRC se spíš řadí blíže k vozu S2000, který bude rychlejší. Na tratích se zamotanými rychlostními zkouškami bude mít ale trochu navrch vůz RRC. Na start na Rallye Bohemia se těším, ale netroufám si odhadnout výsledek," dodal Ostberg.

Rallye Bohemia se uskuteční od 13. do 15. července.

Reklama

Související témata: