Hlavní obsah

Prokop bude v rallyeovém MS bojovat i o body do hodnocení týmů

Praha

Jipocar Czech National Team automobilového jezdce Martina Prokopa bude od nadcházející Švédské rallye usilovat v mistrovství světa i o body do hodnocení týmů. Jihlavská stáj se oficiálně přihlásila do jedenácti ze zbývajících dvanácti závodů seriálu. Jedinou vynechanou soutěží bude zářijová Rallye Austrálie, na které Prokop ještě svůj start nepotvrdil.

Foto: Laurent Cipriani, ČTK/AP

Český jezdec Martin Prokop na letošní Rallye Monte Carlo.

Článek

"Jedná se o důležitý krok pro náš tým, zvyšující jeho prestiž. Dokazuje to naši maximální profesionalitu a nasazení. Chceme se řadit mezi nejlepší a ukázat našim sponzorům a fanouškům naše maximální nasazení a odhodlání posouvat se kupředu, nepřešlapovat několik let na místě," uvedl manažer týmu Quirin Müller v tiskové zprávě.

Rozhodnutí doplnit aktuálně sedm přihlášených týmů v MS uvítal i Prokop. "Za dva týdny na Švédské rallye pro nás začíná tak trochu nová éra účinkování v soutěžích MS. Na Monte Carlu jsme ještě bodovat nemohli, ale stále je před námi jedenáct soutěží, kde budou týmové body k dispozici," uvedl Prokop, který v Monte Carlu obsadil sedmé místo.

Slušně rozjetá sezóna

Třicetiletý pilot startuje v MS druhým rokem s vozem Ford Fiesta RS WRC. "Naší prioritou bude spatřit cíl co nejvíce soutěží, do kterých odstartuji, a pravidelně bodovat v obou tabulkách. Stoupá naše motivace a posiluje se týmový duch. Myslím, že sedmým místem z Monte Carla se sezóna slušně rozjela," dodal Prokop, kterého ale na slavné soutěži mrzel velký časový odstup od vítězného Sébastiena Loeba z Francie.

Reklama

Související témata: