Hlavní obsah

Schwarz nepojede Švédskou rallye, nahradí jej Paasonen

PRAHA

Fin Jani Paasonen dostane příležitost bojovat při Švédské rallye v barvách týmu Škoda Motorsport o body v mistrovství světa. Jednička týmu, Němec Armin Schwarz totiž ještě zcela nedoléčil rameno vykloubené při Rallye Monte Carlo a lékařská delegát FIA jeho start ve druhém podniku světového šampionátu neschválil.

Foto: Škoda Motorsport

Němec Armin Schwarz s vozem Škoda Fabia WRC na trati druhé rychlostní zkoušky Ralye Monte Carlo 2005.

Článek

Schwarz se zranil v průběhu druhé etapy úvodního dílu mistrovství světa v Monaku, když sjel se svým vozem ze silnice. "Jsme zklamáni, ale již v Monte Carlu jsme říkali, že při rozhodování o Arminově návratu se budeme plně řídit rozhodnutím lékařů. Byla by chyba riskovat tak brzy po zranění další případné poškození jeho ramene," komentoval Schwarzovu neúčast ve Švédsku vedoucí mladoboleslavského týmu Martin Mühlmeier.

Škoda do severské soutěže nasadí tři vozy, vedle Paasonena se mezi světovou elitou představí také další Fin Janne Tuohino a Švéd Mattias Ekström. O body v Poháru konstruktérů budou bojovat dva posledně jmenovaní. "Oba v předchozích týdnech na soutěž testovali. Mattias dokonce minulý týden testoval ve Švédsku v oblasti, kde se rallye pojede, a tím pádem má k dispozici nejaktuálnější poznatky místních podmínek," uvedlo vedení týmu.

Jak dopadnou škodovky na Švédské rallye?
Hlasujte v anketě na konci článku!

Schwarzova rekonvalescence by měla trvat zhruba šest týdnů a pro další podnik mistrovství světa by již měl být stoprocentně fit. "Věřím, že se Armin stihne plně uzdravit do startu Mexické rallye," dodal Mühlmeier.

Švédská rallye je na programu ve dnech 11. - 13. února, na účastníky 54. ročníku soutěže v okolí univerzitního městečka Karlstadu čeká ve třech etapách dohromady dvacet rychlostních zkoušek. Vítězství obhajuje úřadující mistr světa Francouz Sébastien Loeb s citroënem, jenž se v loňské sezóně stal vůbec prvním neskandinávským pilotem, který dokázal vyhrát vyhlášenou sněhovou soutěž.

Reklama

Související témata: