Hlavní obsah

Loeb: Auto je skutečně na vysoké úrovni

PRAHA

Pro druhé vítězství v letošním ročníku mistrovství světa v rallye si na Novém Zélandu dojel pilot továrního týmu Citroën Sébastien Loeb. Obhájce mistrovského titulu zkrátil náskok lídra průběžného pořadí Pettera Solberga, na přední příčky se ale tlačí i další jezdci. "Může to být jeden z nejvyrovnanějších šampionátů posledních let," říká Loeb.

Foto: Citroën

Pilot Citroënu Sébastien Loeb při Rallye Nový Zéland.

Článek

Věřil jste ve vítězství na Novém Zélandu? Před soutěží jsem si uvědomoval, že případný neúspěch může zkomplikovat moji cestu za obhajobou titulu. Vždycky startuji s cílem vyhrát. V Mexiku jsem se přesvědčil, že jsem schopen dohnat i velkou ztrátu a vyplatí se to. Tady jsem už po polovině tolik riskovat nemusel, vše fungovalo perfektně. Auto je skutečně na vysoké úrovni.

Vy jste ale útočil dva dny... Po prvním dnu jsem vedl téměř o půl minuty. To nemusí při délce soutěže znamenat tak moc. Stačí menší problém a náskok je pryč. Proto jsem i v sobotu útočil, a když jsem vedl už téměř o minutu, pořád jsem chtěl určovat tempo a dokazovat soupeřům, že nemá smysl mě honit. V neděli jsem si postavení kontroloval, to už jsem zvolnil.

Jak vidíte po čtvrtině šampionátu rozložení sil? Ještě je brzy cokoliv hodnotit, ale při velké vyrovnanosti se ukazuje, že každá nedojetá soutěž může hrát roli. Výborně jede nové subaru, dopředu se dere mitsubishi. Myslím si, že to nebude ani zdaleka jen souboj francouzských značek. Může to být jeden z nejvyrovnanějších šampionátů posledních let jak mezi jezdci, tak i mezi značkami.

Reklama

Související témata: