Hlavní obsah

Duval dostane u Citroënu druhou šanci

PAŘÍŽ

Francois Duval dostane ještě jednu šanci od vedení továrního týmu Citroën. Belgického jezdce nahradil po Kyperské rallye dočasně veterán Carlos Sainz, Duval by se měl za volantem Xsary WRC opět objevit při červencové soutěži v Argentině. Sainz po Turecké rallye absolvuje ještě na konci června Rallye Akropolis.

Foto: Citroën

Jezdec továrního týmu Citroën Francois Duval z Belgie

Článek

Vedení týmu dočasně odstavilo Duvala kvůli špatným výsledkům po soutěži na Kypru, kdy belgického pilota dokonce po neshodách opustil spolujezdec Stéphane Prévot.

Duval do týmu přišel před začátkem letošního mistrovství světa z Fordu a jeho úkolem je především podporovat lídra celkového pořadí MS Francouze Sébastiena Loeba. Mladému Belgičanovi se však nedaří, ze šesti letošních startů bodoval jen na Novém Zélandu.

Když v květnové Kyperské rallye havaroval a jeho vůz i kus okolního lesa začal hořet, spolujezdci Prévotovi došla trpělivost a oznámil, že s Duvalem už jezdit nebude.

Za měsíc se čtyřiadvacetiletý Belgičan vrátí s novým navigátorem. "Nečekané nedorozumění mezi Francoisem a Stéphanem, které vyvrcholilo na Kypru, určitě mělo špatný vliv na jejich společné výsledky. Je důležité posadit Francoise znovu za volant, protože věřím, že má slibný potenciál," uvedl šéf Citroënu Guy Frequelin v oficiální týmové zprávě.

"Po sérii špatných výsledků a roztržce obou jezdců jsme neměli jinou možnost než Francoise dočasně odstavit. Při svém návratu bude mít možnost vypořádat se s úkoly, které chceme, aby plnil. Tedy dostat vůz do cíle a získávat body do hodnocení značek. Tyto cíle jsme před něj postavili a jsem přesvědčen, že se s nimi úspěšně vypořádá," dodal Fréquelin.

Reklama

Související témata: