Hlavní obsah

Rallye v Portugalsku si vyžádala tři oběti včetně dvou dětí

Tragicky skončil nedělní mezinárodní závod ve sprintrallye v portugalském Guimaraesi. Hned v úvodu soutěže vylétl jeden ze soutěžních vozů z trati a narazil do skupiny diváků. Bilance je hrůzostrašná: přímo na místě zemřeli tři lidé, minimálně dva diváci byli letecky přepraveni do nemocnice ve vážném stavu a několik dalších fanoušků je podle agentury Lusa zraněno lehce.

Foto: Sport.cz

Sprintrallye v Guimaraesi ukončila tragická nehoda.

Článek

K nehodě došlo kolem půl čtvrté odpoledne na úseku, který vedl kolem kostela Lapinha v Guimaraesi. Právě tam ztratil řidic Renaultu Clio kontrolu nad vozem a najel do skupinky lidí, která sledovala průběh závodu u zídky.

Bilance střetu byla podle informací portugalské televizní stanice TVI24 tragická: tři mrtví přímo na místě - dvě děti ve věku osm a třináct let a matka jednoho z dětí (50). Čtyřicetiletý muž a osmnáctiletá žena byli letecky transportováni do nemocnice v Braze a jejich stav byl označen jako kritický.

Lékaři navíc ošetřili několik lehce zraněných. Dvaatřicetiletý jezdec z havarovaného vozu byl převezen do nemocnice kvůli šoku.

K nehodě došlo podle pořadatelů brzy po začátku dnešní etapy a před průjezdem osudného vozu vložku projeli jen čtyři závodníci. Zbytek závodu byl po tragické nehodě zrušen.

Reklama